+31 (0)182–600 203 info@floorpro.nl

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid staat bij FloorPro hoog in het vaandel waarbij we streven naar het juiste evenwicht tussen welzijn (People), milieu (Planet) en de markt (Profit). Op deze pagina geven wij inzicht in ons beleid aan de hand van vijf belangrijke kernpunten.

Al onze reinigingsmiddelen zijn voorzien van een EMAS registratie. Met een EMAS registratie geeft de fabrikant aan dat de productmethodes op uiterst milieuvriendelijke wijze zijn uitgevoerd. Tevens zijn al onze reinigingsmiddelen ook ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

EU Ecolabel en doseerflessen

Tijdens het reinigen van elastische vloeren maakt FloorPro gebruik van (hoge concentratie) reinigingsmiddelen voorzien van het EU Ecolabel. Deze producten hebben een lagere milieubelasting van bijvoorbeeld energie, water, verpakking en afval. Tevens maken wij gebruik van herbruikbare doseerflessen waardoor niet alleen overdosering en verspilling wordt vermeden, maar er ook aanzienlijk minder verpakkingsmateriaal is.

FloorPro gebruikt vloerpads die aansluiten bij het duurzaam ondernemen. De Full Cycle® pads by Americo zijn gemaakt van gerecycled PET plastic uit frisdrank- en waterflessen waardoor er jaarlijks miljoenen plastic flessen niet bij de stortplaatsen terecht komen. Tel daarbij op dat de vloerpads uit een speciale samenstelling bestaan voor een snellere biologische afbreekbaarheid, wat nog eens extra zorgt voor minder afval.

Lean & Green

Alle leveranciers van FloorPro zijn in het bezit van een Lean & Green certificering. Dit is een stimuleringsprogramma waarbij organisaties groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau. Vaak zijn dit maatregelen die niet alleen kostenbesparend zijn, maar gelijktijdig de belasting van het milieu reduceren; een win-win situatie dus! Wij zijn trots om samen te werken met gecertificeerde leveranciers die hun steentje bijdragen aan een schonere wereld.

FloorPro werkt met de energiezuinige stofzuigers van Numatic die voldoen aan de actuele eisen van het energielabel. De stofzuigers realiseren een goede luchtverplaatsing én weten met een laag wattage een zeer goede zuigkracht te ontwikkelen.

Heeft u vragen?