Duurzaam ondernemen staat centraal binnen het beleid van FloorPro specialistische reiniging. Wij zijn altijd op zoek naar het juiste evenwicht tussen Welzijn (People), Milieu (Planet) en de Markt (Profit). Wij nodigen u uit om een indruk te krijgen van ons beleid.

Reinigingsmiddelen met EMAS certificaat

De reinigingsmiddelen van FloorPro zijn voorzien van een EMAS registratie. Dit is een belangrijke certificering die niet alleen iets zegt over de reinigingsmiddelen. Met EMAS geeft de fabrikant aan dat de productiemethodes zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Naast het EMAS certificaat zijn de reinigingsmiddelen ook ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

Dagelijkse reinigingsmiddelen

Voor onze reguliere schoonmaakdiensten en het reinigen van wooncomplexen maken wij gebruik van reinigingsmiddelen met ecolabel in doseerflessen. Door het gebruik van doseerflessen wordt het milieu minder belast dan bij overdosering. Onze reinigingsmiddelen zijn hoog geconcentreerd en gecertificeerd met  Ecolabel. Deze producten hebben dezelfde reinigingscapaciteit als producten die geen Ecolabel certificering bezitten. Hierdoor kunnen wij een schone omgeving bieden op een milieuvriendelijke wijze.

Onze pads zijn van gerecycled materiaal en snel afbreekbaar.

Bij FloorPro verbruiken wij veel vloerpads op jaarbasis. Net als andere producten hebben ook vloerpads in de afgelopen tien jaar de groene trend gevolgd. Full Cycle® pads by Americo worden gemaakt van uitsluitend gerecycled PET plastic uit frisdrank en waterflessen. Door gebruik te maken van gerecycled plastic voor Full Cycle® vloerpads gaan er jaarlijks miljoenen plastic flessen niet naar de vuilstortplaatsen.Daarnaast zorgt de speciale samenstelling van het Americo Full Cycle® vloerpad materiaal voor een snellere biologische afbreekbaarheid dan conventionele pads zodra deze terecht komt in een actieve microbiële omgeving.Hierdoor verminderd de hoeveelheid afval in stortplaatsen over een bepaalde periode ook nog eens.

Lean & Green

De vaste leveranciers van FloorPro zijn in het bezit van een Lean & Green certificering. Lean & Green Logistics is een stimuleringsprogramma dat organisaties stimuleert om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. Met Lean & Green Logistics laten organisaties zien dat zij zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. En dat is iets om trots op te zijn. Want duurzaamheid leidt niet alleen tot winst voor het milieu, maar ook voor de economie. De uiteindelijke doelstelling van Lean & Green is zero-emissie.

Energiezuinige stofzuigers

Bij FloorPro maken wij gebruik van de energiezuinige stofzuigers van Numatic. De stofzuigers voldoen aan de actuele eisen van het energielabel. De efficiency van het volledige motorenpakket van Numatic is nog nooit zo hoog geweest. De laatste generatie 620 Watt motoren weet met een laag wattage toch een zeer goede zuigkracht te ontwikkelen. Het binnenwerk is op diverse plekken aangepast om een nog betere luchtverplaatsing te realiseren.